Briefing de presă privind COVID-19 din 5 aprilie 2020

Briefing de presă susținut de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou / COVID-19, la nivel național din 5 aprilie 2020.




La 4 aprilie au fost depistate 161 cazuri noi de infectare cu Coronavirus de tip nou / COVID-19, astfel cifra celor cazurilor pozitive la nivel național se ridică la 752 cazuri.

Totodată, până la ora 17:30 a zilei de 4 aprilie (24 de ore), au fost înregistrate 4 decesuri din cauza infecției cu Coronavirus de tip nou / COVID-19:

  • O femeie de 27 ani din Tiraspol, comorbidități: diabet zaharat, nefropatie st. 5, insuficiență renală cronică, nefroscleroza.
  • O femeie de 57 ani din Chișinău, comorbidități: diabet zaharat, decompensat HTA, pneumonie bilaterală, boală ischemică.
  • O femeie de 65 ani din Chișinău, cu pneumonie comunitară segmentară pe dreapta, insuficiență respiratorie de grad II, insuficiență renală acută, nefropatie toxică, insuficiență cardiacă, demență organică, boala Alzheimer.
  • Un bărbat de 79 de ani, internat pe 28 martie în stare gravă la Spitalul Clinic Republican. Bărbatul suferea de hipertensiune, hepatită virală și cardiopatie.

Referitor la regiunea Ungheni, comunicăm că până la 4 aprilie 2020, au fost înregistrate 11 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19:

  • 7 cazuri pozitiv în raionul Nisporeni;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Călărași;
  • 2 cazuri pozitive în raionul Ungheni.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns