Briefing de presă privind COVID-19

Briefing de presă susținut de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, de prezentare a informațiilor actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național din 29 martie 2020.



Vezi și Platformă interactivă privind COVID-19 în Republica Moldova

La ziua de azi, 28 martie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 32 cazuri noi confirmate de COVID-19 din 231 de probe procesate și numărul total al celor infectați a ajuns la 231 de persoane.,

Totodată, din cele 34 cazuri confirmate, 2 cazuri sunt de import și 30 cazuri cu transmitere locală:

  • 2 cazuri de import – Marea Britanie și România;
  • 30 cazuri locale – Cahul, Ștefan Vodă, Soroca, Ialoveni Anenii Noi, Cahul și Hâncești.

Din cele 32 de cazuri confirmate azi, 14 sunt lucrători medicali, inclusiv 4 angajați ai unui laborator privat.

Amintim că la 26 martie a fost identificat și primul caz de infectare în raionul Nisporeni și al doilea în regiunea Ungheni.

Totodată, a fost convocată a 6-a ședință a Comisiei Extraordinare pentru Situații Excepționale de la instituirea stării de urgență de către Parlamentul Republicii Moldova.

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns