Breaking News // Pierdere enormă pentru cultura noastră. A decedat Iurie Sadovnic

Interpretul de muzică ușoară, Iurie Sadovnic s-a stins din viață astăzi, 7 iunie 2021, la vârsta de 69 de ani.

Potrivit Direcției de poliție al municipiului Chișinău, artistul s-ar fi împușcat în cap cu un pistolet pe care îl deținea legal.

Urmare, oamenii legii au inițiat un proces penal.

Trupul neînsuflețit al lui Iurie Sadovnic a fost găsit fără suflare în apartamentul său din sectorul Botanica de către soția lui.

Interpretul a lăsat un bilețel de adio în care a scris:

„Am prea multe boli. Nu vrea să fiu povara nimănui”

La acest subiect, Natalia Stati, ofițeră de presă al DP Chișinău, a comunicat următoarele:

„Polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către soția interpretului. În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilt că barbatul în vârstă de 69 de ani și-a aplicat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, aceasta fiind fatală.

Soția lui a comunicat că bărbatul a rămas de unul singur acasa, iar când ea s-a intors acasă l-a gasit decedat. Arma era deținută legal de către barbat. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”

În anul 2015, Nicolae Timofti, Președintele Republicii Moldova, i-a acordat lui Iurie Sadovnic „Ordinul Republicii”.

Iurie Sadovnic s-a născut la 14 decembrie 1951 în satul Jura din raionul Rîbnița. A fost un muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk. Este bine-cunoscut pentru stilul său de interpretare în care se pune accentul pe chitară.

A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” de la Institutul de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău.

În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993.

A fost distins cu titlul de Artist emerit al Republicii Moldova (1984), cu Ordinul “Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000 și cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011).

În anul 1999, a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: