Breaking News // CEC și-a revizuit hotărârea. Vor fi deschide 146 secții de vot peste hotare

Urmare a protestelor mai multor actori politici, Comisia Electorală Centrală și-a revizuit Hotărârea nr. 4966 din 5 iunie 2021 „Cu privire la constituirea secțiilor de votare în străinătate  pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021”.

Astfel, în cadrul ședinței CEC din 8 iunie curent, 8 membri ai Comisiei Electorale centrale au votat revizuirea numărului de secții și acceptul constituirii a 146 secții de votare peste hotare.

În acest sens, s-a propus deschiderea secțiilor suplimentare în Germania (+3 secții), Marea Britanie (+3 secții), Franța (+2 secții), Italia (+1 secție). Totodată, s-a renunțat la o secție din Atena (Grecia), dar și cea din Oradea (România).

Vedeți și Hotărârea inițială: Lista secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021

Amintim că Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea a 139 secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a cerut autorității electorale deschiderea a 190 de secții de votare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, ne puteți urmări și pe alte canale media TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns