Bodrug.eu: Unghenenii demonstrează responsabilitate civică și se conformează recomandărilor autorităților și stau acasă

Încă o dată m-am convis că Unghenenii sunt o comunitate aparte, o comunitate cu un grad înalt de spirit civic și responsabilitate (există și mici excepții) 😀

În contextul instituirii Codului ROȘU de alertă privind infecția cu coronavirus în Republica Moldova, Unghenenii nu numai că s-au conformat (o mare parte), dar și demonstrează un grad înalt de maturitate civică și respectă recomandările autorităților naționale, se comunică pe Blogul lui Marin Bodrug / bodrug.euUn exemplu este faptul că Unghenenii s-au conformat indicațiilor #stauacasă și nu s-au aventurat să circule pe străzile orașului. Astfel, riscul de infecție cu COVID-19 în locurile publice, aglomerate, se diminuează considerabil.

Totodată, la 13 martie curent, Comisia Extraordinară Raionale de Sănătate Publică din Ungheni a decis:

  • conducătorii întreprinderilor de prestare a serviciilor de transport public vor organiza igienizarea și dezinfectarea zilnică a unităților de transport auto;
  • vor organiza măsuri destinate să reducă și să evite supraaglomerarea în transportul public.

În aceași ordine de idei, Comisia Extraordinară a decis să fie sistate activitățile organizate în localurile de agrement și recreere, în sălile de sport, de fitness.

Amintim că la ora 18:00 a zilei de astăzi, 15 martie 2020, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale comunică următoarele date oficiale:

  • 23 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 / Coronavirus de tip nou confirmate;
  • 11 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19 / Coronavirus de tip nou;
  • 5651 fișe epidermiologice completate;
  • 8158 persoane aflate sub monitorizarea la domiciliu de către medicul de familie;
  • 16648 persoane intrate în țară (în ultimele 24 de ore);
  • 70 de apeluri la linia verde (în ultimele 24 de ore).

Totodată, o dovadă de maturitate civică a fost și decizia unor fețe bisericești din municipiul Ungheni de a se conforma indicațiilor Comisie naționale extraordinare de sănătate publică și de a sista temporar organizarea serviciului divin în cadrul bisericilor (spații închise).

„Vreau să vă confirm că am îndemnat oamenii să stea acasă, să fie responsabili fără ai controla numaidecât cineva și să măsurile de precauție din partea statului! De astăzi, stau acasă! O săptămână fără îmbolnăviri trupești și sufletești, tuturor!”, preotul Nicolae Boian

Autorul mai comunic că în contextul situației epidemiologice naționale și numărului mare de știri Fake, recomandă informarea din sursele oficiale. Ca exemplu, pe portalul News.Ungheni.org – Știri din regiunea Ungheni, echipa publică cele mai recente știri doar din sursele oficiale.

Pentru detalii, accesați News.Ungheni.org/COVID-19Revenind la subiectul articolul, Vă prezint o serie de poze, colecate din mediul online și care demonstrează cele comunicate mai sus:

„Centrul municipiului Ungheni gol, parcul central din cartierul tinereții, in Weekend, mă mândresc ca fac parte dintr-o comunitate conștientă, care nu supune unui risc inutil pe cei din jur, sursa: Mihai Goian / Facebook

sursa: Magda Iavorschi / Facebook

Împreună suntem o Forță!

#ForțaUNGHENICitiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

%d blogeri au apreciat: