Blocul chirurgical al Spitalului raional Nisporeni a intrat într-un amplu proces de renovare.

După zeci de ani, blocul chirurgical al spitalului raional Nisporeni se va schimba la față. Aici au început lucrările de renovare a clădirii. Prima etapă presupune schimbarea acoperișului, geamurilor, ușilor dar și termoizolarea acesteia. Costul total al lucrărilor este de 11 de milioane de lei, bani din bugetul de stat, informează Canal 2 Nisporeni

De când și-a deschis ușile pentru pacienți, blocul chirugical nu a fost renovat niciodată. Acum însă, în doar patru luni, cei care îi vor păși pragul vor avea parte de condiții mai bune. Muncitorii dau asigurări că vor încheia lucrările cât mai curând posibil.

 „-Munciți de cu zor pentru a finaliza lucrările? – Păi acum cât e timpul bun, că dacă se începe frigul e mai greu de lucrat,” a declarat pentru Canal 2 Nisporeni, șeful de șantier, Anatolie Brînzilă.




Cei mai nerăbdători sunt angajații, care spun că abia așteaptă finalizarea lucrărilor.

Băgam toamna de cu vreme vată prin împrejurul geamurilor și scoici ca să fie cald, dar acum nu, cu geamurile acestea sunt bune. Era înainte greutăți, clădirea veche, dar acum se renovează,” a afirmat o angajată.

Directorul spitalului, Lidia Crăciun susține că datorită renovării blocului chirurgical, conform studiilor de fezabilitate se vor reduce cheltuielile pentru energia termică cu până 30 la sută.

Acest proiect prevede schimbarea acoperișului, schimbarea geamurilor, ușilor exterioare, anveloparea clădirii și învelirea blocului cu plăci de etalbon. Ne bucurăm foarte mult pentru noi și pentru pacienți, fiindcă aceasta va creea și condiții de tratament mai favorabile pacienților și condiții de lucru pentru angajații noștri,” a menționat directorul IMSP Nisporeni, Lidia Crăciun.

Următoarea etapă de renovare a blocului presupune renovarea sistemului de ventilare, iar ultima va fi reparația în interiorul instituției. Pentru toate trei etape, Guvernul a alocat 25 de milioane de lei.  Costul total al proiectului este de circa 93 de milioane de lei. Acesta va fi realizat în parteneriat cu primăria orașului Nisporeni și cea a comunei Vărzărești.

sursa: Canal 2 Nisporeni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns