„Bannerul” și colaborarea pe timp de pandemie dintre Ungheni și Nanchang

La începutul anului 2020, odată cu pandemia COVID-19 a început colaborarea fructuoasă dintre municipiul Ungheni și municipalitate Nanchang din China în scopul combaterii Coronavirusului de tip nou.

În continuare, Vă prezint poziția proprie asupra ultimilor evenimente și în special legătura dintre bannerul de mulțumire și răspunsul reciproc al municipalității Nanchang din China de a sprijini municipiul Ungheni în lupta cu pandemia Coronavirusului de tip nou / COVID-19

În februarie 2020 Unghenenii au inițat o Campanie de colectare de fonduri pentru a acorda suport orașului înfrățit Nanchang în lupta contra COVID-19.

Urmare a sumelor colectate, au fost procurat 34 600 de măști medicale din care 33 000 au fost donate municipalității Nanchang.

La început de aprilie, Primăria municipiului Ungheni a anunțat că municipalitatea Nanchang răspunde cu aceași monedă și donează cetățenilor municipiului Ungheni 40 000 măști de protecție.

La 19 aprilie 2020, administrația orașului înfrățit din China a răspuns cu aceași monedă și a donat municipiului Ungheni 40 000 de măști.

La recepționarea donației, autoritățile municipale din Poarta de Vest au comis o eroare și au arborat un banner în care au inscripționat un mesaj de mulțumire în 3 limbi: română, engleză și chineză.

Din păcate și presupun că nici din rea voință, autoritățile din urba de pe malul Prutului au încurcat harta Chinei, afișând harta SUA cu simbolurile naționale ale Chinei.

Și brusc, Primăria municipiului Ungheni a devenit „vedetă” în mass-media, inclusiv și de peste Prut și pe rețele de socializare, iar bannerul cu pricina  – s-a transformat în meme.

Totodată, la scurt timp de la gafă, Primăria municipiului Ungheni a venit cu o reacție:

Am recunoscut eroarea, am mulţumit celor care au sesizat-o şi, într-adevăr, am şters bannerul în care s-a strecurat o greşeală regretabilă.

Urmează să fie realizat un nou banner, cu mulţumirile de rigoare cetăţenilor din Nanchang, pe care îl vom posta ulterior”

Nu apăr eroarea comisă de autorul banner-ului, însă apăr demnitatea Unghenenilor și apreciez efortul și munca depusă de Administrația Publică Locală.

Se mai întâmplă și la casele mare. Vedeți unele declarații ale liderilor mondiali sau unele incidente cu imnul de stat în cadrul probelor sportive, și chiar și olimpice,

Nu greșește doar cel care nu face nimic.

Mulțumim municipalității Nanchang pentru că au răspuns cu aceași monedă și #Respect angajaților Primăriei municipiului Ungheni pentru munca depusă.

Împreună suntem o Forță, #ForțaUNGHENI!

Cu respect, Marin BODRUG
Unghenean, fondator al News.Ungheni.org și Bodrug.eu!

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

%d blogeri au apreciat: