Banca Mondială a evaluat stadiul de implementare a proiectului de îmbunătățirii Drumurilor Locale din Republica Moldova

Misiunea Băncii Mondiale de supraveghere a implementării Proiectului ,,Îmbunătățirea Drumurilor Locale’’ în Republica Moldova a examinat stadiul de realizare a contractelor finanțate cu suportul Băncii Mondiale, în comun cu ASD și MEI.

Întrunirile au fost organizate în format online și au vizat desfășurarea activităților ce țin de monitorizarea procesului de reabilitare, în special, procentul îndeplinirii volumelor de lucrări la renovarea a:

  • Coridorului 13, traseul G89 R1 – Pârlița – Bălănești – Nisporeni – R25: segmentul de 12,5 km ce trece prin satul Pârlița, comuna Alexeevca din raionul Ungheni și satul Milești din raionul Nisporeni;
  • Coridorului 8.3, traseul G83 Hârbovăț – Onișcani – M5: segmentul de 10 km ce traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani din raionul Călărași.

Vedeți și: 

Pentru îmbunătățirea Coridorului 13.2 și 8.3, Banca Mondicală a acordat un împrumut cu o valoare totală de peste 185 milioane de lei.

Misiunii Băncii Mondiale li s-a raportat și statutul de îndeplinire a lucrărilor rutiere contractate în anul 2020 și demarate în luna martie a anului curent privind îmbunătățirea a:

  • 36.5 km, parte a Coridorului 10, ce traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi și Trifești din raionul Rezina;
  • 34 km ai Coridorului 16 ce traversează localitățile Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala din raionul Ialoveni;
  • 11 km ai Coridorului 13.1 ce trec prin satul Pârlița și comuna Alexeevca din  raionul Ungheni.

Proiectele de reabilitare a Coridoarelor 10 și 13.1 au o valoare totală de peste 448 milioane de lei, iar cel de reparație a Coridorului 16 – circa 363 milioane de lei cu cofinanțare din sursele fondului rutier.

În context, experții BM vor elabora un aide-mémoire care va include rezumatul ședințelor misiunii și analiza activității părților la implementarea Proiectului ,,Îmbunătățirea Drumurilor Locale’’.

Totodată, misiunea BM a apreciat eforturile depuse de MEI și ASD în vederea adaptării operative a acțiunilor la provocările situației epidemiologice a infecției COVID-19.

Acordul pentru implementarea Proiectului Băncii Mondiale ,,Îmbunătățirea a Drumurilor Locale’’ a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie a anului 2016, având o valoare de 80 milioane de dolari, alocați Guvernului Republicii Moldova pentru modernizarea drumurilor locale cu cofinanțare din mijloacele fondului rutier în valoare de 6,3 milioane de dolari.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: