Autostrada Unirii: Segmentul Ungheni – Tg. Neamț ar fi gata pe hârtie în 2023

A fost semnat contractul cu proiectantul Autostrăzii Unirii / A8 Ungheni – Iași – Tg. Neamț, care are termen de 25 de luni pentru execuție.

Traseul are șapte noduri rutiere: Ungheni, Popricani, Lețcani, Târgu Frumos, Stolniceni – Prăjescu, Moţca şi Târgu Neamţ, informează Ziarul de Iași

Proiectul tehnic pentru autostrada Unirii / A8 Ungheni – Iași – Tg. Neamț va fi gata în mai 2023.

Acesta este termenul de execuție pentru documentația aferentă tronsonului Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, în urma semnării, în cursul zilei de ieri, a contractului de proiectare.

Firma Consitrans, una dintre companiile care are numeroase contracte similare cu autoritățile centrale, va încasa aproape 60 milioane lei, fără TVA.

Aceeași firmă are în lucru şi alte studii relevante pentru Iași, fiind proiectant pe două tronsoane din autostrada A7 (Ploiești – Buzău şi Buzău – Focşani). 

„Am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos şi Leţcani”

ministrul Transporturilor de la București, Cătălin Drulă.

Acesta este unul dintre sectoarele în cazul căruia societatea civilă a solicitat includerea spre finanțare în Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Nemulţumiţi de modul în care este gestionată problema autostrăzilor din Moldova, două asociații au inițiat un marș auto de protest care a avut loc vineri, 10 aprilie curent, la Cristeşti.

Care sunt etapele proiectării autostrăzii Iaşului

Tronsonul autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni are o lungime de 100 km.

Traseul actual este prevăzut pe partea nordică a municipiului Iaşi, continuă paralel cu drumul european, iar de la Târgu Frumos se înscrie pe o rută ce tranzitează comunele Heleşteni, Stolniceni Prăjescu şi Moţca până la limita judeţului.

Traseul are șapte noduri rutiere: Ungheni, Popricani (DN 24), Leţcani (legătură cu DN 28), Târgu Frumos, Stolniceni – Prăjescu (legătură cu DJ 208 spre Paşcani), Moţca (DN 2) şi Târgu Neamţ.

O problemă importantă care poate fi rezolvată de către acest tronson, în afara de continuarea drumului rapid cu sectorul montan spre Transilvania, este faptul că ar funcţiona ca o centură ocolitoare pentru Iaşi, Podu Iloaiei şi Târgu Frumos.

De asemenea, acest sector asigură legătura Iaşului cu autostrada A7 (Ploieşti – Paşcani).

Celălalt tronson (Tg. Neamţ – Tg. Mureş) este într-o etapă avansată de proiectare, dar nu este clar în ce măsură proiectantul (o sucursală a firmei spaniole Acciona) va respecta termenul de execuţie (iulie 2021), în condiţiile în care există informaţii că graficul asumat este într-o întârziere majoră.

În ceea ce priveşte finanţarea lucrărilor de construire a autostrăzii A8, la acest moment nu este stabilită o sursă clară: autorităţile centrale vorbesc despre PNRR, Programul Operaţional Transporturi (POT) 2021 – 2027 sau împrumuturi, dar nicio sursă nu este “bătută în cuie”.

sursa: Ziarul de Iași

Vedeți mai mult despre Epopea Autostrăzii Unirii / Ungheni – Iași – Târgu Mureș:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d bloggers like this: