Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş: Primarul Iașului cere demisia ministrului român al Transporturilor

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că ministrul Transporturilor, Lucian Şova, ar trebui să plece din funcţie, pentru că nu a reuşit să trimită Comisiei Europene proiectul Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş, informează românialiberă.ro



Sursa comunică că Edilul Ieșean spune că nu mai este timp de experimente, adică de miniştri „puşi cu mâna din sectoare pe care nu le stăpânesc deloc„.

Mihai Chirica a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, de doi ani, Guvernul PSD nu reuşeşte să pună pe masa Comisiei Europene proiectul Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, pentru a primi finanţare.

Cred că a venit momentul ca domnul ministru Şova să părăsească acest minister, l-a gestionat foarte prost. M-am săturat de acest joc al minciunii„, a declarat primarul ieșean Mihai Chirica.

Mihai Chirica a mai afirmat că a ales să facă aceste afirmaţii în săptămâna în care la Iaşi vor sosi zeci de mii de credincioşi pentru a participa la pelerinajul de la Catedrala Mitropolitană, întrucât „este important ca oamenii să cunoască adevărul„.



Anterior, comisarul european Corina Creţu a afirmat, luni, la Bruxelles, că Autostrada Târgu Mureş – Iaşi reprezintă o prioritate pentru Comisia Europeană, dar că n-a fost primită nicio solicitare din partea guvernului român pentru ca acest proiect să primească finanţare.

O spun cu toată sinceritatea de pe podiumul Comisiei Europene: avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova de Europa Centrală şi de Est. Avem bani pentru studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare. (…) Din păcate, am văzut că, în şedinţa de Guvern, Guvernul a anunţat că doreşte să facă această autostradă pe sistemul parteneriat public-privat. Specialiştii noştri nu sunt confortabili cu această abordare, pentru că înseamnă o deprioritizare a investiţiei„, a precizat comisarul Corina Creţu.

sursa: românialiberă.ro

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Epopea Podului peste Prut de la Ungheni. Guvernele de la Chișinău și București au agreat textul final al Acordului interguvernamental - Știri din regiunea Ungheni
  2. [HARTĂ] Traseul final pentru segmentul Ungheni - Iași - Tg Neamț al Autostrăzii Unirii - Știri din regiunea Ungheni
  3. Podul peste Prut de la Ungheni: documentaţia pentru realizarea podului remisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice de la București - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns