Autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până la 15 septembrie 2020.

Respectiv, este prelungit și termenul de aplicare a tuturor restricțiilor în vigoare, comunică Guvernul Republicii Moldova.



Executiv reamintește că de la 1 septembrie cetățenii care traversează frontiera pe sensul de intrare și vin din țări aflate în zona verde – cu risc scăzut de infectare, nu vor fi nevoiți să stea în autoizolare.

Vedeți și Hotărârea nr. 27 din 26 august 2020 al Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică

Tot de la 1 septembrie se vor redeschide instituțiile școlare și preșcolare în baza unor instrucțiuni clare și cu respectarea strictă a normelor sanitar-epidemiologice.

Decizia de reîncepere a acțivității școlilor aparține fondatorilor. În cazul în care acestea nu vor întruni condițiile necesare, nu vor primi autorizație de funcționare.

Pentru că redeschiderea școlilor va fi o provocare majoră în lupta cu COVID-19, membrii CNESP au reiterat importanța respectării celor 3 reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului:

  • igienizarea frecventă a mâinilor;
  • respectarea distanței fizice/sociale de 1 metru;
  • purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate.

Vedeți evoluția cazurilor noi de COVID-19 în ultimele 9 zile:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns