Autoritățile au identificat toţi cei 145 de pasageri care au zburat în acelaşi avion cu moldoveancă diagnosticată cu coronavirus

Autoritățile Republicii Moldova au identificat toți cei 145 de pasageri care au zburat cu femeia depistată pozitiv cu Coronavirus de tip nou.

Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în timpul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică de la Guvern.



Potrivit autorităților, toți cei 145 de pasageri au fost identificați.

Dintre aceștia, 10 ar fi cetățeni ucraineni, iar responsabilii au contactat, prin canale diplomatice, autoritățile din Ucraina pentru a-i anunța despre acest fapt.

La fel, autoritățile au anunțat că 45 de persoane care au zburat cu aceeași aeronavă se află în vizorul lor.

Totodată, ministerul susține că, până la ora actuală, au fost făcute 33 de teste pentru depistarea coronavirusului, dintre care 32 au fost negative, transmite Deschide.md

La acelaș subiect, Prem-ministrul Ion Chicu a anunţat despre activarea celulei de criză la nivel de Guvern.

„Am activat celula de criză la nivel de Guvern, coordonând toate acţiunile necesare”, a declarat acesta.

Amintim că ieri a fost confirmat primul caz pozitiv de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova și urmare, Guvernul s-a convocat de urgență ședința extraordinară a Comisiei națională de sănătate publică.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns