Autocamion în valoare de peste 58000 RON căutat de autoritați descoperit în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autocamion marca DAF, ce figura ca fiind căutat de autorităţile spaniole, transmite Poliția de Frontieră a României



În data de 12.01.2019, în jurul orei 05.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași,   s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul din R. Moldova  Arcadie B., în vârstă de 54 de ani, conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocamion marca DAF şi o semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni cu privire la autocamion, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mijlocul de transport în cauză figurează ca fiind declarat furat, alertă introdusă de către autorităţile din Spania. Totodată, s-a mai stabilit faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este doar angajat al firmei căreia îi aparţine mijlocul de transport şi nu știe că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.



Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar mijlocul de transport în valoare de 58.375 RON (246 307,48 MDL) a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns