Atenție șoferi, INP a inițiat operațiunea de depistare a autovehiculelor echipate cu faruri de tip „xenon”

În perioada 1- 10 noiembrie, Inspectoratul Național de Patrulare al IGP va desfășura acțiuni (operațiunea) de depistare a șoferilor care au instalate la autovehicule dispozitive de iluminare exterioară, faruri de tip xenon. Menționăm că este interzisă circulația automobilelor care au instalat ilegal faruri de tip „XENON„ excepție fiind doar pentru cele instalate de producătorul auto în fabrică, transmite AutoTrafic.info.
Inspectoratul Național de Patrulare anunță că pentru instalarea luminilor xenon, șoferii se sancționează cu amendă de la 150 la 300 de lei, conform Codului Contravențional al Republicii Moldova.
În acelaș timp, surtsa reamintește că conform Regulamentului Circulației Rutiere, de la 1 noiembrie și până pe 31 martie aceștea sunt obligați să circule cu faza scurtă a luminilor de întâlnire și pe timp de zi, pentru a reduce riscul producerii unor accidente rutiere din cauza vremei instabile, însoțite de ploi, ceață și alte fenomene meteo ce reduc semnificativ vizibilitatea în trafic.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns