Asigurare tip „carte verde” falsă, descoperită de polițiștii de frontieră români în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră Ieșeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat o femeie care a prezentat la controlul de frontieră, pentru autoturismul la volanul căruia se afla, o asigurare tip „carte verde” falsă.



În data de 20 iulie curent, în jurul orei 12:15, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul român B. L., de sex feminin, în vârstă de 48 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că asigurarea tip “carte verde”  nu îndeplinește condițiile de formă şi de fond ale uneia autentice.

Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că a achiziționat autoturismul în luna decembrie a anului trecut, plătind suma de 2 400 de euro, şi nu avea cunoștință despre faptul că asigurarea internațională tip „carte verde” nu este autentică.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns