Ar fi cerut 900 de euro pentru un permis de conducere. Un bărbat preluat de CNA de pe Aeroportului Internaţional Chişinău

Un bărbat de 28 de ani, anunţat de CNA în căutare pentru comiterea traficului de influenţă, a fost reținut la punctul de control al Aeroportului Internaţional Chişinău de către angajaţii Inspectoratului general al poliţiei de frontieră.

Acesta este învinuit că ar fi cerut 900 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să obțină permis de conducere, fără a susţine examenele.



Potrivit denunţătorului, învinuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra unor membri ai comisiei de evaluare şi că-i poate determina să-i dea calificative pozitive la probele teoretice şi practice.

În 2019, bărbatul a fost recunoscut în calitate de învinuit, în lipsa acestuia și a fost dispusă inițierea investigațiilor de căutare, pentru a-i fi adusă la cunoștință ordonanța procurorului.

Astăzi, el a fost reținut de către poliţiştii de frontieră, la intrarea în ţară și transmis organului de urmărire penală al CNA.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 5 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns