Apel către toți Costulenenii // Susținem proiectul „Bun venit la Costuleni” din cadrul campaniei „Fapte Bune cu Sebo”

Unul dintre cele mai mari sate din raionul Ungheni și de pe malul basarabean al Prutului – Costuleni, s-ar putea alege în viitorul apropiat cu panou / totem ce va conține numele localității, anul fondării și simbolurile heraldice ale localității.




Desigur, cu ajutor locuitorilor și băștinașilor din acest sat pitoresc.

Proiectul „Bun venit la Costuleni” a fost inițiat de două prietene, profesoare la școala din localitate, Maria Morari Chiba și Moraru Jana și a fost înregistrat în cadrul campaniei „Fapte Bune cu Sebo”.

Idea celor două prietene cuprinde dorința de a instala la intrarea în localitate un panou / totem ce va conține numele localității, anul fondării și simbolurile heraldice ale localității, proaspăt aprobate de Consiliul sătesc (în curând o să publicăm mai multe detalii despre Stema și Drapelul satului Costuleni).

Pentru a materializa proiectul este necesară suma de 109 000 lei, iar în cazul în care obțin cele mai multe voturi în cadrul campaniei „Fapte Bune cu Sebo”, obțin un suport în valoare 50 000 din partea companiei de creditare.

La acest moment, proiectul a obținut deja 529 de voturi.

Pentru a susține acest proiect, este nevoie de a remite un SMS (tarif standard) – Bun venit la Costuleni

Din descrierea proiectului în cadrul campaniei „Fapte Bune cu Sebo”:

Scopul proiectului:

Costuleni-o perlă din șiragul satelor ce înfrumusețează Moldova; așezat în lunca Prutului – hotarul dintre cele două neamuri, prin venele cărora curge același sânge. Costuleni – un sat căruia parcă nu-i lipsește nimic, dar totuși care are nevoie de o poartă, o construcție care să determine hotarele acestui picior de plai.

Această poartă îi va întâmpina pe copiii ce pribegesc prin străinătate, invitându-i cu gând bun din nou în locul numit acasă. Dar care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici ochiul trecătorilor, al străinilor. Această construcție metalică va deveni o emblemă a comunității, astfel că locuitorii se vor strădui să îi dea un aspect atrăgător și prietenos.

Descrierea proiectului:

Costuleni-o perlă din șiragul satelor ce înfrumusețează Moldova; așezat în lunca Prutului – hotarul dintre cele două neamuri, prin venele cărora curge același sânge.

Costuleni – un sat căruia parcă nu-i lipsește nimic, dar totuși care are nevoie de o poartă, o construcție care să determine hotarele acestui picior de plai. Această poartă îi va întâmpina pe copiii ce pribegesc prin străinătate, invitându-i cu gând bun din nou în locul numit acasă.

Dar care cu siguranță nu va lăsa indiferent nici ochiul trecătorilor, al străinilor. Această construcție metalică va deveni o emblemă a comunității, astfel că locuitorii se vor strădui să îi dea un aspect atrăgător și prietenos. 



Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns