Anunț important pentru cetățenii care călătoresc în Italia

Începând cu data de 24 mai 2021, oricine intră în Republica Italiană pentru orice perioadă de timp din state sau teritorii străine menționate în listele B, C, D și E – inclusiv Republica Moldova, la bordul oricărui mijloc de transport, înainte de a intra pe teritoriul național italian, este necesar să completeze formularul Passenger Locator Form (dPLF) în format digital.

Lista statelor vizate se regăsește în anexa nr 20 al decretului Președintelui Consiliului de Miniștri din 2 Martie 2021, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Italia.

Anunț important pentru cetățenii care călătoresc în Italia

Pentru a completa formularul Passenger Locator Form (dPLF), este necesar să urmați instrucțiunile de mai jos:

  1. Conectați-vă la site-ul https://app.euplf.eu/#/
  2. Accesați Formularul digital de localizare a pasagerilor (dPLF)
  3. Alegeți „Italia” ca țară de destinație
  4. Înregistrați-vă pe site creând un cont personal cu nume de utilizator și parolă (trebuie să faceți acest lucru doar prima dată)
  5. Completați și trimiteți dPLF urmând procedura ghidată. Odată formularul trimis, pasagerul va primi dPLF în format pdf și QR code la adresa de e-mail indicată în timpul înregistrării, pe care trebuie să o prezinte direct pe smartphone-ul său (în format digital) în momentul îmbarcării, precum și oricărei persoane desemnate pentru a efectua controalele. Alternativ, pasagerul poate imprima o copie a dPLF pentru a fi prezentată la îmbarcare.

DPLF trebuie completat și trimis în mod obligatoriu înainte de îmbarcare. În orice caz, câmpul din formular referitor la numărul de loc alocat în mijlocul de transport va fi întotdeauna modificabil.

Trebuie completat un formular separat pentru fiecare pasager adult; în cazul prezenței minorilor, aceștia pot fi înregistrați în formularul adulților însoțitori.

În cazul minorilor neînsoțiți, DPLF trebuie completat de către tutore înainte de plecare.

Compilarea formularului digital înlocuiește declarația menționată la art. 50, paragraful 1, al decretului președintelui Consiliului de Miniștri din 2 martie 2021.

În cazuri excepționale sau exclusiv din impedimente tehnologice va fi posibil de a completa formularul pe hârtie conform facsimilului disponibil pe pagina web a Ministerului Sănătății al Republicii Italiene – Nuovo Coronavirus, la compartimentul Viaggiatori.

La același compartiment veți găsi instrucțiuni și un link direct pentru completarea dPLF.APP.EUPLF.EUEU Digital Passenger Locator Form (dPLF).

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns