Anual, la 4 august, sărbătorim Hramul cartierului Dănuțeni. Programul cultural „Hora de sărbătoare” organizat de Primăria Ungheni

Tradițional, la 4 august, locuitorii celui mai mare cartier din municipiul Ungheni – Dănuțeni, în trecut mare sat răzeșesc de români de pe malul Prutului – își sărbătoresc Hramul sectorului, anterior – al satului.

Originea sărbătorii vine de la vechiul Hram al satului de răzeși români Danuțeni, inclus în anul 1973 în componența orașului, sărbătorită tradițional pe 4 august, de Sfântul Mucenic Foca.

Între secolele XIX și XX avea 277 case, cu o populație de 1715 persoane, țărani împroprietăriți sub Constantin D. Moruzi, care au primit 915 desetine de pământ.

Urmare, ca și în anii precedenți, începând cu orele 18:00, pe stadionul din preajma fostei Fabrică Biochimică va avea loc un program cultural dedicat locuitorilor din Dănuțeni și oaspeților lor.

În cadrul Programului cultural „Hora de sărbătoare”, vor evolua Grupul de lăutari din cadrul Palatului de Cultură al municipiului Ungheni.

Totodată, în calitate de invitat special, va evolua interpreta de muzică populă, prezentatoare radio și directoarea Palatului de Cultură din municipiul Ungheni – Silvia Zagoreanu.

Ca și în anii precedenți și luând în considerație perioada pandemică care durează mai bine de un an jumate, și în 2021 programul organizat de Hramul sectorului Dănuțeni este unul sărăcăcios, ori bugetul Primăriei municipiului nu ne permite organizarea unor evenimente cu mare fast.

Dar, să nu uităm și de comportamentul unor „indivizi” băștinași la edițiile anterioare …. care nu poartă cinste Dănuțenenilor

Rămâne de văzut cum va fi organizată Ziua municipiului Ungheni cât și a celorlalte hramuri ale sectoarelor urbei noastre.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. „Marea curățenie” de Hram, nu se face doar în propria ogradă - Știri din regiunea Ungheni
  2. La 4 august este sărbătorit Hramul sectorului Dănuțeni din municipiului Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  3. La 4 august este sărbătorit Hramul sectorului Dănuțeni. Programul „Horei de sărbătoare” - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns