ANTA a întocmit 63 de procese-verbale urmare a operațiunilor de control efectuate în perioada 25-29 mai 2020

Agenția Națională Transport Auto a efectuat, în perioada 25 – 29 mai 2020, acțiuni de monitorizare și control în trafic, cât și în localitățile din țară, care au vizat creșterea siguranției rutiere, protejarea sectoarelor de drum naționale, precum și combaterea fenomenului activităților ilicite în domeniul transporturilor rutiere.



În rezultatul acțiunilor de control, au fost întocmite 63 procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în mărime de 3871 unități convenționale (circa 96775 lei, în cazul achitării în termen de 72 ore).

De asemenea, au fost întreprinse măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier, fiind întocmite 26 procese-verbale de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și a certificatelor de înmatriculare.

Frecvent sunt depistate încălcări la transportarea mărfurilor indivizibile fără deținerea autorizației speciale pentru transporturile cu greutăți și/sau dimensiuni ce depășesc limitele admise, depășirea masei totale maxime admise a autovehiculului, transportarea încărcăturilor neacoperite cu prelată, transportul ilicit de mărfuri, colete și persoane, etc.

Având în vedere dinamica încălcărilor admise de către conducătorii auto și operatorii de transport rutier, Agenția este în proces de elaborare, în comun cu Inspectoratul General de Poliție și Serviciul Fiscal de Stat, a unui plan amplu de acțiuni la nivel național în vederea redresării situației în domeniul transporturilor rutiere, cât și scăderii numărului de accidente rutiere și a victimelor din rândul participanților în trafic. 

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns