ANTA a întocmit 144 procese-verbale în perioada 27 iunie – 4 iulie 2020

În perioada 27 iunie – 04 iulie 2020, de către inspectorii ANTA au fost efectuate operațiuni de control în vederea depistării și documentarii cazurilor activității ilicite în domeniul transportului rutier de persoane și mărfuri.

Alt obiectiv al acțiunilor de control a fost respectarea regimului termic de către conducătorii de vehicule a căror masă totală depășește 20 tone.



În rezultatul acțiunilor de control efectuate în perioada menționată, atât pe traseele naționale cât și în punctele de trecere a frontierei de stat, au fost depistate cazuri de transportare a persoanelor și mărfurilor (coletelor), fără a deține acte permisive sau a fi înregistrați în condițiile Codului Transporturilor Rutiere.

Prin urmare, au fost întocmite 144 procese-verbale cu privire la contravenție pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane și mărfuri, inclusiv în regim de taxi, fiind aplicate amenzi în mărime de 9980 u.c. cu aplicarea, după caz, a măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare și a certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în perioada de referință 28 conducători auto au fost trași la răspundere contravențională pentru efectuarea transportului rutier cu încălcarea restricțiilor de circulație privind masa totală a vehiculelor, în cazul în care temperatura aerului este mai mare de 30°C.

Agenția Națională Transport Auto atenționează operatorii de transport rutier și conducătorii auto, că în scopul prevenirii deteriorării îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic pe drumurile publice în condițiile unor temperaturi ridicate ale mediului, ?? ????????? ????????̦?? ?? ????????? ???̦?????? ? ??????????? ?? ????????? ?? ???? ????? ?? ????????? ??????̆ ?? ????? ?? ?? ????.

Restricția este valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30°C, între orele 10:00 și 20 :00

Conducătorii auto care nu se vor conforma prevederilor legislației în vigoare riscă amendă de la 60 la 90 u.c. aplicată persoanei fizice, iar persoanele juridice riscă amendă de la 240 la 300 u.c., cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului conform prevederilor art. 4391 al Codului Contravențional.


Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns