ANTA a întocmit 13 procese-verbale urmare a operațiunilor de control efectuate la 13 iunie 2020

În scopul combaterii transportului ilicit de mărfuri, colete și persoane, sâmbăta, 13 iunie 2020, inspectorii Agenției au organizat mai multe operațiuni de monitorizare și control a transportului cu vehicule rutiere pe drumurile și traseele naționale, și anume în zonele de frontieră Giurgiulești, Leușeni, Sculeni, Criva și Otaci.



În rezultatul acțiunilor de control, conform  prevederilor art.197 alin. 1, 6, 7, 15 și 17 din Codul Contravențional, pentru efectuarea transportului rutier de persoane în regim de taxi fără a fi înregistrați în condițiile prevederilor Codului Transporturilor Rutiere, inspectorii Agenției au întocmit 13 procese-verbale cu privire la contravenție și au întreprins măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier, și anume de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare şi a certificatelor de înmatriculare.

Astfel, conducătorilor auto aflați la volanul unităților de transport controlate, le-au fost aplicate amenzi în mărime de 1284 unități convenționale.

În unul dintre cazuri, dat fiind faptul că conducătorul unității de transport nu a dorit să prezinte actele și s-a opus efectuării acțiunilor de control și documentare, inspectorii Agenției au solicitat intervenția colaboratorilor INSP.

ANTA atenționează că conform prevederilor Regulamentului Agenției Naționale Transport Auto (aprobat prin  Hotărârea Guvernului nr.539 din 23 aprilie 2008), conducătorii auto sunt obligați să se conformeze indicațiilor inspectorilor ANTA, care au dreptul legal de a opri în trafic unitățile de transport pentru a efectua controlul acestora, de a solicita acte și documente aferente prestării serviciilor din domeniul transporturilor, dar și de a aplica măsuri de constrângere prin suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pin reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare şi a certificatelor de înmatriculare.

Acțiunile de nesupunere indicațiilor inspectorilor și refuzul de a prezenta actele solicitate se sancționează conform prevederilor legale.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns