ANTA a efectuat acțiuni de verificare și control inopinat la sediile operatorilor de transport rutier din Chișinău

Pe parcursul săptămânii curente, în baza informațiilor apărute în presă privitor la un șir de încălcări grave și accidente produse, în care au fost implicate unitățile de transport rutier de persoane în regim de taxi, Agenția Națională Transport auto s-a autosesizat, și a inițiat la sediile operatorilor de transport rutier un șir de acțiuni de verificare și control inopinat în domeniul transportului rutier și  a respectării prevederilor legale ce vizează securitatea și sănătatea în muncă în domeniul transportului rutier.

Ca rezultat, au fost depistate și constatate mai multe abateri și încălcări al Codului Transporturilor Rutiere și a legislații în vigoare admise de operatorii de transport rutier și conducătorii acestora.

Cel mai des întâlnite sunt încălcările în domeniul: lipsa certificatului de competență profesională a conducătorului auto și/sau nevalabilitatea acestuia, lipsa documentelor ce confirmă controlul tehnic și medical zilnic efectuat conducătorilor auto antrenați în activitatea operațională de deservire persoane în regim de taxi, evidența timpului de muncă și odihnă al conducătorilor auto, astfel,  4 operatori de transport rutieri au fost sancționați în baza art. 197 alin. 29 Cod Contravențional și aplicată amenda în mărime de 1000 u.c.

Suplimentar, în această perioadă, pe parcursul a două zile inspectorii Agenției împreună cu inspectorii Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au fost realizate și acțiuni de verificare la ieșire în cursă, în scopul respectării legislației în vigoare de către conducătorii auto care prestează servicii de transport rutier de persoane în regim de taxi în trafic național. 

Astfel, în cadrul acțiunilor de control în comun: 6 conducători auto s-au ales cu amenzi a câte 1500 lei, prevăzute de art.197 alin. (5) din Codul Contravențional, pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane fără a deține actele permisive și/sau documentele de transport specifice tipului de transport rutier efectuat, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare, conform prevederilor art.439 indice (1) al Codului Contravențional.

În acest sens, Agenția Națională Transport Auto atenționează conducătorii auto, precum și operatorii de transport rutier, să se conformeze prevederilor impuse de Codul Transporturilor Rutiere, în caz contrar, cei vizați riscă să fie sancționați conform legislației în vigoare.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns