ANTA a amendat mai mulți operatori de transport implicați în construcția drumurilor

În perioada 3 – 0 august curent, mai mulți operatori de transport rutier implicați în construcția drumurilor, care transportă materiale de construcție și tehnica specială către șantiere, au fost verificați de către inspectorii Agenției Națională Transport Auto (ANTA).

În cadrul acțiunilor de control efectuate pe traseele naționale, 7 conducători auto s-au ales cu amenzi de la 4000 lei la 7500 lei, prevăzute de art. 224 alin. (11) al Codului Contravențional, pentru transportarea încărcăturilor cu greutăţi şi/sau gabarite ce depăşesc limitele admise fără deținerea autorizației speciale de transport (AST), fiind calculate taxe de utilizare a drumurilor în mărime de 78500 lei.

Totodată, 11 conducători auto s-au ales cu amenzi de până la 4000 lei prevăzute de art. 197 alin. (23) al Codului Contravențional, pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri cu depășirea cu cel puțin 20% a masei totale maxime admise pentru vehicule rutiere cu o încărcătură utilă admisibilă care depășește 12 tone.

În acest sens, în scopul protecției și utilizării corespunzătoare a drumurilor, Agenția atenționează agenții economici ale căror bunuri divizibile sunt distribuite prin rețeaua de drumuri publice, să se conformeze prevederilor impuse de Codul Transporturilor Rutiere și Legea drumurilor, în caz contrar riscă să fie sancționați conform legislației în vigoare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns