ANSA comunică 8 cazuri pozitive de pestă porcină, dintre care 6 în rezervația „Pădurea Domnească”

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) anunţă despre depistarea a 8 cazuri pozitive de pestă porcină africană, dintre care 6 depistate pe teritoriul Rezervației naturale „Pădurea Domnească”.
Potrivit ANSA, primele 2 cazuri pozitive de pestă porcină au fost depistate la data de 05 mai 2020.

Atunci au fost prelevate probe de la 2 cadavre de mistreți depistate în raionul Râșcani, în apropierea localității Braniște

Ulterior, la 07 mai 2020, inspectorii ANSA au mai prelevat probe de la 6 cadavre de mistreți, depistate în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, ce se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești.

Din nefericire, toate probele prelevate au fost confirmate pozitiv la pesta porcină africană..

fost depistat un nou focar de pesta porcină africană la mistreți descoperit pe teritoriul unei fâșii forestiere din apropierea satului Sculeni, transmite publicația periodică Unghiul.

Probele prelevate au arătat rezultate pozitive la PPA.

La sfârșitul anului 2019, Vitalie Carauş, șeful Secției sănătatea și bunăstarea animalelor din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, declara că zona se va afla în carantină pentru o perioadă de un an.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: