ANRE va propune scumpirea energiei electrică cu 14,9% la FEE Nord și 3,2% la Union Fenosa

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va propune ca tariful de furnizare a energiei electrice de către Gas Natural Fenosa să fie de 1,85 lei/kWh, în creștere cu 3,2% față de solicitarea venită din partea instituției, de 1,94 lei/kWh, ceea ce reprezintă o creștere de 15 bani, sau 8,6%, față de tariful in vigoare, de 1,79 lei/kWh.




Despre aceasta scrie pe Facebook Octavian Calmîc, directorul ANRE, transmite Agenția de presă IPN.

Potrivit lui Octavian Calmîc, compania Furnizare Energie Electrică Nord a solicitat tariful de 2,34 lei/kWh, plus 42,8 bani sau 22,46% mai mult față de tariful în vigoare, care este de 1,91 lei/kWh. Însă, spune directorul ANRE, instituția pe care o conduce va propune spre examinare tariful de 2,19 lei/kWh sau o majorare de 14,9%.

Directorul ANRE menționează că, pe parcursul anului 2018, tarifele au fost micșorate de la 1,99 lei/kWh la 1,79 lei/kWh pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL și de la 2,12 lei/kWh la 1,91 lei/kWh pentru FEE Nord.

Octavian Camîc mai spune că ajustarea tarifelor este necesară pentru acoperirea majorărilor de preț a energiei electrice importate, a costurilor de producție, devierilor financiare negative acumulate pe parcursul anului curent și pentru asigurarea sustenabilității livrărilor și plăților în sector.

ANRE va avea o ședință publică la începutul lunii august unde va supune aprobării noile tarife.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns