Anatolie Falcă – noului Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor

Astăzi, 26 noiembrie curent, în incinta Ministerului Justiției a fost organizată ședința de prezentare a noului Director al Administrației Naționale ale Penitenciarelor (ANP), Anatolie Falcă.

 „Domnul Falcă are o vastă experiență în domeniu. Sunt sigur că va face față tuturor provocărilor, care sunt multe. Noi vom seta obiectivele ce țin de sistemul penitenciar, dar vreau să evidențiez cele mai importante aspecte, precum: lupta cu fenomenele mai puțin frumoase care se întâmplă în Administrația Națională a Penitenciarelor, asigurarea condițiilor de detenție conform standardelor din domeniu, întreprinderea măsurilor de reformă pentru a ajusta anumite procese interne, inclusiv implicarea deținuților în diferite activități cu caracter educativ și angajarea acestora în câmpul muncii, lupta cu subcultura criminală, impulsionarea colaborării cu donatorii pentru stabilirea unor politici și priorități de reformare a sistemului, astfel încât, acesta să devină mai apropiat de ceea ce se practică în alte state, cu precădere, în statele din Uniunea Europeană”, a menționat Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiției, totodată, l-a felicitate pe noul Director al ANP cu ocazia numirii în funcție, urându-i succese în activitate și exprimându-și încrederea că noul director al ANP împreună cu echipa vor reuși să schimbe lucrurile spre bine nu doar în instituția pe care urmează să o conducă, dar și în întreg sistemul penitenciar.

Noi vom depune efort maxim pentru a face față provocărilor. Personal, voi întreprinde toate măsurile ca sistemul penitenciar să ajungă la nivelul pe care și-l dorește societate să fie, în care sunt respectate drepturile omului, precum și drepturile angajaților”, a declarat Anatolie Falcă.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns