Ambasadorul UE și reprezentanta PNUD Moldova lansează la Ungheni reabilitarea apeductului din fondurile UE

Peter Michalko, Șeful Delegației Uniunii Europene și Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, vin astăzi la Ungheni.

Potrivit unui aviz publicat pe pagina PNUD Moldova, diplomații în comun cu Alexandru Ambros, edilul municipiului Ungheni, vor susține o conferință de presă prin care vor anunța lansarea proiectului de reabilitare a apeductului magistral de aprovizionare cu apă a regiunii centrale a municipiului.



Acesta este primul proiect de infrastructură realizat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie în municipiul Ungheni, finanțat și ghidat strategic de UE,  implementat de PNUD și UNICEF. Lucrările de construcție au demarat în luna august şi urmează a fi finisate până la sfârșitul anului. Investiția în valoare de 4.083.992 lei este asigurată din fonduri europene, municipalitatea contribuind suplimentar cu 893.868 lei.

Noul apeduct este construct pe strada Națională, perimetrul str. Vasile Lupu şi str. Solidarităţii, şi este parte magistrală a traseului de apă potabilă în municipiul Ungheni care interconectează cele șapte cartiere din oraș. Pe strada Națională sunt amplasate cele mai multe instituții publice, organizații ce prestează servicii cetățenilor și activează cei mai mulți agenți economici din oraș. Noua rețea de distribuție a apei va asigura accesul neîntrerupt al oamenilor la apă, condiție importantă în prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

În prezent, gradul de uzură al țevilor de apeduct din Ungheni este de peste 150%, iar 24% din apă nu ajunge la robinet din cauza pierderilor în rețeaua publică de distribuție. Deseori au loc spargeri ale țevilor, deteriorări ce duc la pierderi considerabile de apă și la deconectări de apă.

Vedeți și:

Din avizul PNUD Moldova:

CE: Un nou apeduct este construit în centrul municipiului Ungheni, cu suportul Uniunii Europene.

Rețeaua, cu o lungime de peste 1.600 metri, îi va asigura cu apă potabilă pe mai mult de 24 000 de localnici (bărbați, femei, copii).

CINE:

  • Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni;
  • Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova;
  • Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

UNDE:

  • mun. Ungheni, str. Națională nr. 7, scuarul Primăriei municipiului Ungheni

CÂND:

  • Marți, 18 august, ora 10:00

Coordonatorii evenimentului au solicitat respectuos ca instituțiile mass-media să asigure deplasarea în siguranță a jurnaliștilor la eveniment iar programul EU4Moldova: Regiuni-cheie va avea grijă de respectarea măsurilor de protecție personală pe durata evenimentului.



Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Evenimentul va fi transmis LIVE și pe pagina NEWS.UNGHENI.ORG

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



3 trackback-uri / pingback-uri

  1. La Ungheni a fost lansat proiectul „ARIPI”. Beneficiari - persoanele vârstnice și cu dizabilități din Valea Culii - Știri din regiunea Ungheni
  2. Apă Canal Ungheni anunță sistarea furnizării apei pe mai multe străzi din sectorul Dănuțeni - Știri din regiunea Ungheni
  3. Apă-Canal Ungheni anunță sistarea furnizării apei potabile la 6 decembrie 2023 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns