Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, este convocat la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat marți, 12 martie, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Informația este comunicată de către Mihai Popșoi, Ministru al Afacerilor de Externe.

Potrivit ministrului, diplomatului i se va reitera că autoritățile de la Chișinău nu-și doresc secții de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova la17 martie curent, atunci când vor avea loc alegeri prezidențiale în Federația Rusă.

Sursa precizează că ambasadorului „îi va fi comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare“. Deocamdată, ora întâlnirii „se discuta”, au precizat reprezentanții MAE.

Anterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat deschiderea unei singure secții de votare, în cadrul Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, și au declarat că nu vor permite deschiderea niciunei secții de votare în regiunea transnistreană.

Noi am interzis deschiderea secțiilor de votare oriunde în afara misiunilor diplomatice. Dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte, acest lucru va fi contraproductiv

Mihai Popșoi, Ministrul Afacerilor Externe

Totodată, anterior, și Ambasada Federației Ruse informa că în regiunea transnistreană nu va fi deschisă nici o secție de vot.

проживающие или временно находящиеся в Республике Молдова, могут проголосовать на избирательном участке №8204, расположенном в Консульском отделе Посольства по адресу: бульвар Штефана чел Маре, 153, г. Кишинев (вход со стороны ул. Т. Чорбэ).

Ambasada Federației Ruse la Chișinău

Deja 11 martie 2024, pe mai multe canale de pe Telegram a fost publicat un mesaj atribuit Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, care ar fi lansat un apel către cetățenii Rusiei din regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina, promovat masiv de așa numita mass-media din regiune cât și unele canale pro-Kremlin de pe Telegram.

În mesaj se informează că misiunea diplomatică a Kremlinului anunță că la 17 martie 2024, între orele 8:00 – 20:00, cetățenii Federației Ruse din regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina pot vota la alegerea președintelui Federației Ruse la 6 secții de votare:

  1. Secția de votare nr. 8206 – mun. Bender / Tighina;
  2. Secția de votare nr. 8207 – mun. Tiraspol;
  3. Secția de votare nr. 8209 – mun. Tiraspol;
  4. Secția de votare nr. 8210 – mun. Tiraspol;
  5. Secția de votare nr. 8211 – mun. Râbnița;
  6. Secția de votare nr. 8212 – or. Grigoriopol.

În aceași ordine de idei, analizând lista, deducem că în listă lipsesc secțiile cu numerele de ordine 8205 și 8208, cea ce în viziunea noastră, presupune că lista anunțată nu este finală și că alte două secții ar putea fi deschise în secret, pentru militarii Federației Ruse aflați ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. [REINTEGRARE] Noi măsuri unilaterale la adresa școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina - Știri din regiunea Ungheni
  2. Conferință de presă susținută de Mihai Popșoi și Ian Borg - președintele în exercițiu al OSCE - Știri din regiunea Ungheni
  3. La Chișinău s-a desfășurat primul Forum de Reintegrare a Republicii Moldova (II) - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns