Ambasada Chinei la Chișinău a donat încă 1000 de teste pentru depistarea COVID-19

Pentru a ajuta Guvernul și cetățenii Republicii Moldova în combaterea pandemiei noului coronavirus COVID-19, Ambasada Republicii Populare Chineze a oferit încă un lot de 1 000 de teste.



Donaţia din partea Guvernului Republicii Populare Chineze a fost primită de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, care şi-a exprimat recunoştinţa pentru acest gest.

Cele 1000 de teste diagnostice pentru COVID-19 au fost transmise laboratorului din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Totodată, partenerii chinezi au lipit pe lot inscripția „Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște”.

Reamintim că la 25 martie curent, Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a mai donat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale un lot de 1 500 de teste pentru diagnosticarea Coronavirusului de tip nou / COVID-19.

În contextul mesajului transmis de Ambasada Republicii Populare Chineze la Chișinău, amintim că în luna februarie a acestui an, Unghenenii au desfășurării campania „O mască donată = o viață salvată” și au donat 34 600 de măști de protecție orașului chinez înfrățit Nanchang.

Anterior, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a comunicat că în perioada următoare Republica Moldova va mai primi un lot de ajutoare din partea Republicii Populare Chineze care constă din circa 3 tone de medicamente, materiale și echipamente medicale necesare pentru stoparea răspândirii virusului COVID-19.



Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.



Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns