„Am fost auziți”. Cea mai „aglomerată” trecere de pietoni din cartierul Dănuțeni va fi iluminată

„Cereţi, şi vi se va da; Căutaţi, şi veţi găsi; Bateţi, şi vi se va deschide”, spune un citat din Biblie.

Primăria municipiului Ungheni informează că în premieră, o trecere de pietoni din cel mai mare cartier și al doilea după numărul populației din municipiul Ungheni – Dănuțeni, va fi iluminată.



Potrivit administrației publice locale, trecere de pietoni din cel mai aglomerat loc – în preajma magazinului „Moldova”, va fi mai sigură pentru pietoni și va fi iluminată.

Proiectul, intitulat „Siguranța în trafic pentru locuitorii cartierului Dănuțeni”, a fost elaborat de mai mulți Ungheneni și este implementat de către Grupul de Inițiativă Locală „Dănuțeni”,

Costul total al proiectului constituie 52 mii de lei.

Banii sunt oferiți de Fundația Comunitară Ungheni, iar co-finanțarea aparține Primăriei municipiului Ungheni.

Potrivit sursei, în circa două luni, va avea loc inaugurarea oficială a trecerii de pietoni amenajate.

Între timp, vor avea loc și ore de educație rutieră pentru elevi, fiind informați, per total, 300 de copii din cel mai mare sector al municipiului.

Lansarea proiectului a avut loc la finele săptămânii trecute și a fost prezentat de către Marina Atamuratov (ex-Zamă), specialistă în cadrul Primăriei municipiului Ungheni și originară din cartierul Dănuțeni.

Ulterior, vor fi iluminate și alte treceri de pietoni.

În aceași ordine de idei, Primăria informează că examinează posibilități de a începe implementarea Proiectului privind iluminarea municipiului Ungheni, care prevede instalarea de becuri econome, schimbarea rețelelor etc. în toate cartierele municipiului.



Specialiști în domeniu elaborează, la momentul de față, proiectul tehnic.

Prima stradă unde va începe implementarea proiectului respectiv va fi Ștefan cel Mare din cartierul Dănuțeni.

Amintim că la 7 octombrie curent, redacția News.Ungheni.org a adus în atenția opiniei publice siguranța pietonilor din sectorul Dănuțeni.

În articolul intitulat Video // Siguranța rutieră în mun. Ungheni. Cum arată una dintre cele mai aglomerate treceri de pietoni din sectorul Dănuțeni, a fost abordată detaliat problema trecerii de pietoni și riscurile la care sunt supuși locuitorii municipiului.

Deja astăzi, Primăria municipiului Ungheni informează că trecerea pentru pietoni examinată în articolul nostru urmează a fi modernizată datorită în viitorul apropiat.

Totodată, Primăria mai informează că ideea privind trecerile de pietoni iluminate din municipiul Ungheni a fost inclusă în planul strategic de dezvoltare a orașului acum 2 ani și că subiectul s-a discutat în câteva rânduri și la ședințele Consiliului Municipal.

Într-un final conchidem, „Cereţi, şi vi se va da; Căutaţi, şi veţi găsi; Bateţi, şi vi se va deschide”.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns