Alin Postu – inventatorul din Boldurești ce calcă pe urmele lui Nikola Tesla

Un tânăr din Nisporeni, la ai săi 14 ani, se vrea pe urmele lui Nikola Tesla, având deja câteva invenții cu care se mândrește.

Deocamdată, toate creațiile băiatului sunt confecționate din materiale pe care le găsește în gospodăria părinților, dar pe viitor, el vrea să se ocupe serios de asta așa că este în căutarea unor detalii moderne și rezistente, comunică TV8.md

Un tânăr din raionul Nisporeni, pasionat de fizică, la doar 14 ani, are deja câteva invenții, confecționate din materiale reciclabile, care au la bază teoria frecvenței rezonante.

Transformatoarele inventate de el sunt inspirate de ideile lui Nikola Tesla, pe care îl studiază, ca pe un idol, din scoarță în scoarță și pe urmele căruia ar vrea să meargă în continuare. Alin Postu se mândrește cu realizările sale.

ALIN POSTU, tânăr inventator: „Cea mai interesantă invenție mi se pare asta. Este o replică, nu este o invenție, dar este foarte interesantă. – Ce face ea? Este o bobină Tesla, un transformator rezonant, în termeni simpli. Ea a fost concepută original pentru a transmite energia fără fir, de la distanță. Din păcate, nu s-a dus până la capăt invenția și am decis, poate eu am să fiu următorul inventator, care poate duce această idee până la capăt.”

Ideea invențiilor lui Alin constau în crearea unui câmp magnetic, care induce o tensiune înaltă și poate emite arcuri electrice destul de mari care generează energie. Ulterior, aceasta se poate transmite prin câmpuri magnetice, fără a avea nevoie de fire sau de contacte solide.

ALIN POSTU, tânăr inventator: „Deci, câmpul magnetic al bobinei tesla interferează cu vaporii de mercur din lampă și aceștia emană lumină ultravioletă, care lovește fosforul de pe sticla lămpii, chestia aceasta albă, și produce lumină vizibilă. Deci, aceasta are aproximativ 26 de wați, deci este de putere mai mare, are câmpul magnetic mult mai mare și aprinde această lampă mai tare.”

Tânărul are în plan să studieze și să-și aprofundeze cunoștințele în acest domeniu, pentru a-și continua planurile pe care și le-a început, doar că la un alt nivel, mult mai înalt.

ALIN POSTU, tânăr inventator: Un proiect de-al meu pe viitor, mi-am propus de-a construi o bobină Tesla experimentală de putere mult mai mare, kilowați de data asta. Pur și simplu am nevoie de componente, de transformatoare de tensiune înaltă foarte puternice, pe viitor după cum am spus, pentru a experimenta mai departe cu energia fără fir, wireless.”

Mama lui Alin Postu își susține fiul și îl ajută cu tot necesarul. Din spusele ei, tânărul avea înclinație spre invenții încă de mic, iar ea a știut mereu că el este un geniu în devenire. De aceea, pentru a-i ajuta să se dezvolte, au în plan să-i construiască un atelier performant.

ALIONA POSTU, mama: Chiar de la naștere, nu știu de ce, de fiecare dată mă gândeam că uite eu copilul ăsta îl nasc că a trecut ca prin ureghile acului. Nu știu de ce, dar eu m-am gândit că am să nasc chiar un copil geniu. De fiecare dată când veneam de la Chișinău îi cumpăram câte o enciclopedie pentru copii.” (MUSCA) „Acuma vrem să-i construim un atelier al lui, mai modern, pentru că el, chiar dacă va merge la învățătură mai departe, va veni de fiecare dată acasă și va trebui să aibă locul lui de lucru.”

Tânărul din Nisporeni are aspirații mari și este sigur că, dacă îți dorești cu adevărat, totul este posibil. Iar dacă omul mai are cunoștințe și este perseverent în acțiunile sale, atunci nimic nu-i poate sta în cale.

sursa: TV8.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns