Al 3-lea caz de infectare cu COVID-19 din Nisporeni a fost confirmat în Soltănești

În cadrul Declarațiilor de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a COVID-19 din 31 martie 2020, Viorica Dumbrăveanu a declarat că la ziua de astăzi, în Republica Moldova, au fost depistate 55 cazuri noi, inclusiv încă un caz de infectare în raionul Nisporeni.



Al 3-lea caz de infectare depistat în raionul Nisporeni vizează un tânăr de 34 de ani, din satul Soltăneşti, revenit acasă pe data de 28 martie, cu o cursă charter din Marea Britanie.

Potrivit postului local de televiziune Albasat TV, bărbatul avea simptomele de boală şi s-a autoizolat într-o locuinţă din satul Grozeşti, evitând să se întâlnească cu familia sau cu  apropiaţii.

Sursa mai specifică că de la aeroport s-a deplasat cu un automobil, ce era condus de un prieten. Acum, acesta este monitorizat de către medicul de familie.

 

„Până la momentul actual, per raion, vorbim de raionul Nisporeni, avem trei cazuri confirmate cu infecţia coronavirus. Este vorba despre trei persoane, de gen masculin. Două persoane sunt din comuna Marinici, raionul Nisporeni şi a treia persoană este din satul Soltăneşti, raionul Nisporeni. 

Persoana a treia infectată, este cu vârsta de 34 de ani, care s-a întors din Anglia în R. Moldova cu o rută charter, adică avion, cale aeriană. Persoana s-a autoizolat în satul Grozeşti, astfel limitând contactul cu alte persoane.

În satul Grozeşti, dumnealui a identificat un loc de trai, unde să nu intre în contact cu alte persoane şi să nu supună riscului familia”, a declarat Alexandru Cornei, șeful Centrului de Sănătate Publică Ungheni, declara pentru un Albasat TV

Sursa mai specifică că bărbatul infectat cu COVID-19 primeşte tratamentul corespunzător într-o instituţie spitalicească, iar starea de sănătate este satisfăcătoare.



Totodată, în prezent, în raionul Nisporeni mai sunt înregistrate două cazuri suspecte de coronavirus:

„La momentul actual, vorbim de 01 aprilie 2020, avem două persoane suspecte, ambele persoane sunt de gen feminin, din satul Bălăureşti, raionul Nisporeni.

Sunt internate la Spitalul „Toma Ciorbă” şi se aşteaptă rezultatul de laborator pentru a confirma sau a infirma infecţia cu COVID-19”, a declarat Alexandru Cornei, șeful Centrului de Sănătate Publică Ungheni, declara pentru un Albasat TV

sursa: Albasat TV

Amintim că până la 1 aprilie 2014, au fost înregistrate 4 cazuri pozitive de infectare cu COVID-19 în regiunea Ungheni:

  • 1 caz înregistrat în satul Păulești din raionul Călărași;
  • 2 cazuri pozitive în satul Marinici din raionul Nisporeni;
  • 1 caz pozitiv în satul Soltănești din raionul Nisporeni

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns