Acte românești false depistate în raionul Briceni și în PTF Giurgiulești – Galați

Falsificarea unei cărți de identitate românească și a unei revizii tehnice au constituit motiv de inițiere a cercetărilor penale pe numele a doi tineri moldoveni.

În dimineața zilei de astăzi, 6 august a.c., în cadrul formalităților de control al trecerii frontierei de stat polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești-Galați au identificat printre pasagerii rutei Moldova-Franța un tânăr moldovean care prezenta suspecții, informează Cratima.MD cu referire la IGPF.



Acesta a fost legitimat ca locuitor al satului Borogani, raionul Leova, în vârstă de 32 de ani.

Ca rezultat al supunerii persoanei unui control amănunțit, inspectorii au depistat împachetată și ascunsă în portmoneu o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, care prezenta indici de falsificare.

În cadrul audierii, tânărul a declarat că a obținut documentul în cauză prin intermediul unui necunoscut, oferind pentru serviciile de perfectare 150 de euro.

Actul urma să-l folosească pe teritoriul Europei, la noul loc de muncă.

După semnarea procesului verbal, cetățeanul și-a continuat călătoria. Actul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei.

Al doilea tânăr moldovean, care folosea acte falsificate pentru autoturismul său înmatriculat în Bulgaria, a fost identificat de polițiștii de frontieră din Sectorul Briceni.

Pe traseul ce leagă satul Cotiujeni și orașul Briceni, polițiștii de frontieră au oprit în trafic un mijloc de transport, pentru verificările de rigoare.

âCa urmare a controlului actelor de însoțire s-a constatat că blancul cu privire la revizia tehnică nu corespunde originalului, prezentând semne clare de falsificare.

Conducătorul auto, locuitor al raionului Fălești, în vârstă de 21 de ani, a menționat că nu cunoaște despre cele depistate, mai mult că atunci când și-a procurat mașina nu a verificat actele, înmânate pentru aceasta de fostul proprietar.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns