Acte de identitate false „în valoare de 300 euro” descoperite în PTF Sculeni

În ultimele zile, poliţiştii de frontieră români din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, ascunse asupra unor cetăţeni, opt cărţi de identitate false, două în cadrul PTF Sculeni. Documentele au fost procurate cu sume cuprinse între 100 şi 300 de euro cu intenţia de a fi folosite în state din Uniunea Europeană.




La 04 februarie curent, în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, călătorind ca pasager într-un autocar, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul din R. Moldova Victor P., în vârstă de 19 ani.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat în data de 02.02, ora 20.00, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Igor G., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, pasager într-un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipele comune au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra pasagerilor, în urma cărora au descoperit, ascunse asupra celor două persoane, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu privire la cele constatate, persoanele au declarat că au procurat cărţile de identitate plătind fiecare suma de 150 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Italiei. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră români efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns