Acte de identitate false descoperite în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit ascunse, asupra a două persoane, două cărţi de identitate, un permis de conducere şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române, care erau false, comunică Poliția de Frontieră Română



La 27 ianuarie curent, în jurul orei 15:00,  în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasageri într-un autoturism, înmatriculat în R. Moldova, cetățenii din R. Moldova S. C. şi A. B., în vârstă de 23, respectiv 27 de ani.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, în urma căruia a descoperit, ascunse în pantofii lui S.C., două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, S. C. a declarat că pe una dintre cele două cărţi de identitate a procurat-o plătind suma de 150 de euro cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Italiei. Cu privire la cea de a doua a mai adăugat că la rugămintea lui A. B. trebuia să transporte documentul în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În al doilea caz, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, N. I., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 23 de ani, care conducea un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentele de la un vecin care lucrează la o tipografie în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns