Act de identitate și talon de efectuarea inspecţiei tehnice false descoperite în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat în cadrul controlului o carte de identitate care urma să fie folosită în Franța și un talon de efectuarea inspecţiei tehnice false.



Astfel, în primul caz, la orele 00:20 a zilei de 25 august curent, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, persoana cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, U.I., în vârstă de 48 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în România.

Având suspiciuni cu privire la documentele autoturismului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că talonul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a modificat data înscrisă pe anexa la certificatul de înmatriculare pentru că era necesar a se deplasa în R. Moldova.

În al doilea caz, în jurul orei 10.40 al aceleași zile, s-a prezentat pentru a intra în România, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul din R. Moldova P.V., în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate colegii noștri au descoperit asupra bărbatului în cauză o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate de la o persoană ale cărei date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 50 de euro și că urma să folosească documentul pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă în Franța.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră români efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.



Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns