A vrut să mituiască un polițist cu 15 mii de ruble pentru nerespectarea regimului de carantină

La data de 07.08.2020, ofițerii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în comun cu angajații IP Ocnița al Inspectoratului General de Poliție (IGP) al MAI în baza materialelor și informației preliminare deținute, au documentat acţiunile pretins a fi ilegale ale unui locuitor al orașului Otaci.

Cetăţeanul a fost reținut, în flagrant, în momentul transmiterii mijloacelor financiare în valoare de 15 000 ruble RUS funcţionarului IP Ocnița al IGP, pentru a nu îndeplini acţiuni ce ţin de obligaţiile sale de serviciu, exprimate prin neîntocmirea unui proces contravențional în baza art. 76/1, Cod contravențional al RM (Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.).

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art. 325 alin.(1) Cod penal al Republicii Molova, Corupere activă.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

În succesiune, urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, întru stabilirea tuturor circumstanțelor cu referire la caz.

În acest context, SPIA al MAI îndeamnă cetățenii să evite participarea la infracţiuni de corupţie, iar în cazul în care cunosc sau se pretinde la implicarea în acțiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns