A vrut să facă un bine, dar … s-a ales cu dosar penal. Permisul de conducere găsit în Germania era falsificat

Un conațional aflându-se în orașul Trier, Germania a găsit pe o stradă un permis de conducere moldovenesc. După ce l-a luat de jos, a făcut o postare pe o rețea de socializare în speranța că va găsi posesorul actului.

Nu s-a gândit nici o clipă că această simplă întâmplare îi poate aduce răspundere penală.

Incidentul a fost înregistrat în după amiaza zilei de ieri, 9 februarie curent în punctul de trecere Sculeni. Pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat un microbuz de model Volkswagen, care efectua cursa Republica Moldova-Olanda.

La volan se afla un locuitor al raionului Dubăsari, în vârstă de 31 de ani. 

În timpul controlului, polițistul de frontieră a solicitat prezentarea tuturor documentelor deținute. Astfel, conducătorul auto a scos din portmoneu un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale pe numele unui alt conațional.

Supus examinării cu tehnica din dotare s-a depistat că elemente de protecție a acestuia nu corespund unui act veridic.

Audiat, bărbatul a declarat că l-a găsit pe o stradă din orașul Trier, Germania. I-a atras atenția faptul că era un permis moldovenesc.

După ce l-a ridicat de jos la postat pe o rețea de socializare în speranța că va găsi posesorul actului. Despre cele depistate nu cunoște nimic.

În repercursiune, pe numele bărbatului a fost întocmit proces verbal de constatare, iar actul va fi supus expertizei tehnice.

Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptelor, în vederea aplicării măsurilor legale corespunzătoare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: