A trecut înot Prutul pentru a ajunge în Franţa

Polițiștii de frontieră ai României din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, au depistat în apropiere de malul drept al râului Prut un cetățean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România.

Bărbatul a trecut înot râul Prut în apropiere de municipiul Ungheni.

La 9 mai curent, de Ziua Independenței de Stat a României și a Europei, în jurul orei 16:20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, au depistat, un bărbat a cărui prezență în zonă nu era justificată.

Bărbatul a fost observat pe direcția localității Orzeni din județul Iași, localități ce se află la mai puțin de 7 km de malul drept al râului Prut.

În această zonă, pe malul stâng al Prutului, este localizat municipiul Ungheni.

A trecut Prutul cu intenția de a ajunge în Franţa

Poliţiştii de frontieră Ieșeni au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetățean din R. Moldova.

În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași.

În urma verificărilor specifice efectuate, dar şi cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, s-a stabilit că persoana este cetățean moldovean, în vârstă de 44 ani și a trecut râul Prut cu intenția de a ajunge în Franţa.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost preluat de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (Direcția regională Vest) pentru continuarea cercetărilor.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns