A tăiat brățara GPS și a „evadat”. Noi detalii în cazul tehnicianului dentar din Ungheni care a vrut să-și omoare soția de Revelion

Tehnicianul dentar din Ungheni, Octavian Oboroc, învinuit de tentativă de omor, după ce iarna trecută, în seara de Revelion, a provocat intenționat un accident rutier în urma căruia copilul său a ajuns la spital, iar fosta sa soție a rămas țintuită în scaun cu rotile, în această dimineață a evadat din arest la domiciliu.

Judecătorii de la Strășeni i-au schimbat măsura preventivă din arest la domiciliu și a fost anunțat în căutare.

Mai multe detalii de accidentul din ajun de Revelion:

Articolul a fost preluat integral de pe portalul Deschide.md fără careva ingerințe în conținut.

Oboroc urma să fie prezent astzăi în cadrul unei noi ședințe de judecată de la Judecătoria Strășeni, unde din luna iunie se examinează dosarul său pentru tentativa de omor a fostei sale soții și a copilului său, însă acesta nu a venit. Avocații săi au anunțat instanța că clientul lor ar fi dispărut.

În această dimineață, aproximativ în jurul orei 06:00, Oboroc și-a tăiat de la picior brățara de supraveghere și a dat bir cu fugiții din apartamentul său în care se aflase în arest la domiciliu de aproape un an.

Solicitat telefonic, Ruslan Lupașcu, șef-interimar al Procuraturii Strășeni, a confirmat informația pentru Deschide.MD și a declarat că procurorii au înaintat un demers către instanță ca acesta să fie anunțat în căutare.

Demersul a fost aprobat, iar oamenii legii urmează să inițieze măsurile de căutare și stabilire a locului aflării acestuia.

Mai mult, Lupașcu ne-a comunicat că instanța a dat curs și demersului prin care s-a cerut schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu. Astfel, pe numele lui Oboroc a fost emis un mandat de arest în penitenciar.

Potrivit șefului interimar al Procuraturii Strășeni, Oboroc s-a aflat în arest la domiciliu din luna ianuarie a anului curent, la câteva zile după ce a comis accidentul.

Dânsul a fost reținut pentru 72 de ore, iar Judecătoria Strășeni a emis mandat de arest pentru 20 de zile pe numele său. Avocații au contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău, iar instanța ierarhic superioară a decis ca Oboroc să se afle în arest la domiciliu. 

Solicitat telefonic, Victor Gavrilița, șeful IP Ungheni, a declarat pentru Deschide.MD că în această dimineață, poliția a fost alertată despre faptul că a dispărut semnalul brățării de supraveghere a lui Oboroc.

„Dânsul se afla la supraveghere. Am fost anunțați că semnalul brățării de supraveghere a dispărut. Imediat la fața locului s-a deplasat grupul operativ unde au găsit ușa apartamentului încuiată.
Ulterior au venit părinții acestuia și au deschis ușa, iar în interior a fost găsită la podea brățara GPS tăiată. Procurorii au fost sesizați despre acest incident și urmează să stabilim locul aflării acestuia”.

Victor Gavrilița, șeful IP Ungheni,

Amintim că accidentul s-a produs în  seara de 31 decembrie 2019, pe traseul R1 Ungheni – Chișinău, când o femeie de 37 de ani și copilul său de numai trei anișori, au ajuns la spital, după ce în proximitatea localității Făgureni, o mașină de teren de marca Volkswagen Touareg a spulberat de pe traseu un automobil de marca Mazda în care se aflau victimile.

Deschide.MD a scris atunci că accidentul a afost provocat de către fostul soț victimei care este tehnician dentar la clinica stomatologică a tatălui său din orașul Ungheni, dar și că bărbatul a provocat intenționat coliziunea. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore abia peste aproape patru zile de la incident și era cercetat penal pentru provocarea unui accident rutier în stare de ebrietate care s-a soldat cu rănirea gravă a două persoane, dar și pentru că a părăsit locul accidentului. 

Ulterior, după ce procurorii și polițiștii din Strășeni au făcut mai multe cercetări specializate, s-a decis ca să fie schimbate acuzațiile în adresa bărbatului. În prezent, dânsul este acuzat de tentativă de omor,  dar nu pentru provocarea unui accident rutier în stare de ebrietate, soldat cu rănirea gravă a două persoane, așa cum era anterior.

Dacă vinovăția sa va fi demonstrată în instanță, conform legislației în vigoare, bărbatul riscă închisoare pe un termen de până la 20 de ani.

Fosta soție a lui Oboroc, după accident, a fost supusă unor mai multe intervenții chirurgicale, însă din nefericire, până în prezent, femeia a rămas țintuită într-un scaun cu rotile, iar medicii de la noi nu-i dau nicio șansă că va mai putea merge vreodată.

sursa: Deschide.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns