A încercat să treacă prin PTF Sculeni la volan și sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţişti de frontieră Ieșeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un bărbat aflat la volan, deşi consumase băuturi alcoolice.

La 16 septembrie curent., în jurul orei 03:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din țară, cetățeanul din R. Moldova I. B., în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România.



Cu ocazia controlului de frontieră, colegii noştri au observat că persoana în cauză emană halenă alcoolică, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest marca Drager, din dotarea S.P.F. Iași. Rezultatul testării a fost de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Doctor Nicolae Oblu” Iași în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns