A început construcția unui Parc Fotovoltaic de 2.8 MW în raionul Criuleni

Astăzi a avut loc evenimentul de deschidere a șantierului de construcție a centralei electrice fotovoltaice de 2,8 MW, în raionul Criuleni.

Valoarea proiectului este de aproximativ 3.7 milioane euro, bani oferiți de Guvernul Republicii Populare Chineze.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că inițiativa face parte din multitudinea de proiecte susținute și finanțate de Guvernul chinez în contextul Acordului de Cooperare tehnică și economică, semnat între Republica Moldova și Republica Populară Chineză în anul 2011.

Centrala electrică va permite generarea unei cantități de energie suficientă să acopere în totalitate cererea de electricitate a instituțiilor publice din raionul Criuleni, precum ar fi instituții medicale, instituții educaționale și clădirile administrative, și ar contribui la reducerea emisiilor de bioxid de carbon cu peste o mie de tone CO2 anual.

Secretarul de stat al MEI a menționat că, pe lângă impactul considerabil al proiectului la realizarea obiectivelor strategice, extrem de importante pentru Republica Moldova, acest parc fotovoltaic va aduce beneficii directe cetățenilor raionului Criuleni, prin crearea locurilor noi de muncă, reducerea cheltuielilor bugetare a instituțiilor publice pentru asigurarea cu energie electrică și, ca rezultat, direcționarea economiilor monetare către alte necesități stringente de pe agenda organului executiv al raionului.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: