A fost lansat serialul „Lost in Moldova” – filmul ce redă povestea unui voluntar american în țara noastră

La 24 noiembrie 2020, în Republica Moldova a fost lansată, în premieră, prima serie a filmului „Lost in Moldova”, informează Cratima.md

În doar câteva ore de la premieră, primul episod a fost privit de cca 16 000 de utilizatori ai platformei YouTube și a adunat zeci peste 90 de comentarii de susținere.

Redacția Diez.md comunica anterior că potrivit Luciei Lupu, producătoarea asociată a proiectului, serialul „Lost in Moldova” este o producție prin prisma căreia putem înțelege cine suntem noi ca popor, prin ochii unui om din altă cultură.

„Astfel, ne dorim mult ca spectatorii autohtoni să simtă că fac parte dintr-o cultură inedită și că nu trebuie să ne fie rușine de ceea ce suntem și cum suntem.”

Filmul serial „Lost in Moldova” relatează istoria un voluntar american, care alege să fie parte a Misiunii SUA „Corpului Păcii” întru a-și impresiona fosta iubită.

Când ajunge în spațiul basarabean, voluntarul american se ciocnește față în față cu o lume complet diferită de ceea ce și-a imaginat și este nevoit să-și depășească aroganța, ca să învețe să conviețuiască cu noua sa familie și cu restul consătenilor.

Următoarele episoade, 2 și 3, urmează a fi lansare în luna decembrie, iar filmarea următoarelor episoade este programată pentru anul 2021.

Filmările primului episod au început în toamna anului 2019 și au fost finanțate din banii donați de oamenii din toate colțurile lumii, în special din R. Moldova și SUA.

Suma totală colectată fiind de 14.000 de dolari.

Până în prezent, au fost realizate trei episoade din banii pe care echipa de producție i-a colectat prin intermediul unui crowdfunding.

Primele 3 episoade a fost filmate în noiembrie 2019, în preajma municipiului Chișinăului și în satele Cazangic și Onești.

Filmul poate fi urmărit gratis pe platforma YouTube.

Prima serie a filmului „Lost in Moldova”:

https://youtube.com/watch?v=Q5dvAcuuAfU%3Ffeature%3Doembed

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns