A fost inaugurat oficial Centrul Multifuncțional Ungheni

Începând de astăzi, 14 septembrie 2018, cei peste 100 de mii de locuitori ai raionului Ungheni vor avea acces la servicii publice calitative prestate conform principiului „ghișeului unic”. Acest lucru se datorează deschiderii Centrului Multifuncțional Ungheni. La evenimentul de lansare a participat conducerea Agenție Servicii Publice, președintele raionului Ludmila Guzun, șeful Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de stat Petru Gherasimov și viceprimarul Eduard Balan, informează ASP 

Noi, conducerea ASP, promitem în continuare să depunem tot efortul ca angajaților noștri să le fie mai ușor în viața de zi cu zi și ca cetățenii să simtă roadele reformei petrecute de guvernarea actuală”, a mai adăugat Sergiu Railean.

Potrivit director al Agenției Servicii Publice – Sergiu Railean , în prezent se lucrează asupra unor modificări legislative cu ajutorul cărora să fie eliminate un șir de acte și să fie eficientizate procesele care stau în spatele serviciilor publice astfel încât cetățenii să prezinte cât mai puține documente.

 „Dacă o perioadă eram în dilemă dacă am ales bine sau nu, acum putem spune cu certitudine că am ales cea mai bună locație pentru serviciile publice. Centrul Multifuncțional este situat în nemijlocită apropiere de căile de acces și de alte instituții publice” , a declarat președintele raionului Ungheni Ludmila Guzun.

Prezent la eveniment, viceprimarul de Ungheni Eduard Balan a apreciat avantajele centrelor multifuncționale:

Prin deschiderea centrelor multifuncționale se creează posibilitatea pentru locuitorii acestui raion de a beneficia de niște servicii mai calitative, niște servicii mai aproape de ei”.




Centrul Multifuncțional Ungheni este situat în centrul municipiului, pe strada Națională 21. Edificiul a fost reparat timp de patru luni, perioadă în care a fost schimbat și acoperișul. La etajul doi al clădirii urmează să fie amenajată și o sală pentru înregistrarea festivă a căsătoriilor și nou-născuților.

În oficiu cetățenii activează 22 de operatori care prestează servicii publice din domeniul înregistrării și evidenței populației, înregistrării și licențierii unităților de drept, înregistrării și evaluării bunurilor imobile. De asemenea doritorii pot solicita în cadrul Centrului Multifuncțional și preschimbarea permisului de conducere.

Pentru a eficientiza procesul prestării serviciilor solicitanții sunt deserviți în baza rândului electronic. Totodată pentru comoditatea cetățenilor este disponibilă programarea prealabilă în toate centrele multifuncționale ale ASP prin intermediul pagii web oficiale a Agenției, telefonic sau direct în centru.

Reamintim că Agenția Servicii Publice va deschide centre multifuncționale în toate raionele țării. Până în prezent în toată republica au fost deschise 27 de centre.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns