A fost inaugurat oficial Centrul Multifuncțional ,,Dimitrie Gusti” din s. Cornova, raionul Ungheni

La 06 mai curent, a avut loc Inaugurarea oficială a Centrului Multifuncțional ,,Dimitrie Gusti” din s. Cornova, raionul Ungheni. La eveniment au participat mai mulți oaspeți, printre care actuali și ex-parlamentari, reprezentanți ai Consiliului raional Ungheni, primăriei, consiliului local Cornova, scriitori și cetățeni ai localității.



Centrul Multifuncțional ,,Dimitrie Gusti” a fost realizat cu suportul financiar alocat de Guvernul Republicii Moldova și Consiliul raional Ungheni.

Pa pagina sa de facebook, Cornoveanul Vasile Șoimaru, politician, economist, conferențiar universitar, publicist, fost deputat în parlamentul Republicii Moldova în legislaturile 1990-1994 și 1998-2001 și unul din cei 278 de semnatari ai Declarației de Independență a Republicii Moldova, menționează:

După trei decenii de așteptare, în Cornova lui Paul Mihail din nou va activa un centru cultural de toată frumusețea și care va purta numele marelui sociolog român Dimitrie Gusti

Azi, la Cornova, în „cel mai cercetat sat de la Atlantic până la Pacific„, a fost inaugurat oficial noul Centru cultural „Dimitrie Gusti”.

Construcția lui a început pe timpul Guvernului Filat și s-a terminat acum două săptămâini, pe timpul Guvernului Filip. Finisarea acestui lăcaș cultural este una din reușitele zilelor noastre complicate din punct de vedre economic și financiar.

Cu finisarea Centrului a fost reabilitat și numele marelui sociolog român, Dimitrie Gusti, cel care acum 88 de ani a condus la Cornova cea mai mare cercetare monografică a unui sat românesc din perioada interbelică.

Fostul cămin cultural inițiat de Dimitrie Gusti în perioada cercetării monografice, cămin care-i purta numele, a fost demolat în anul 1990 și iată că după aproape trei decenii în același loc s-a ridicat unul nou-nouț, de toată frumusețea. În același sediu a fost amplasată și noua bibliotecă comunală care așteaptă să fie completată cu cărți pe care le așteaptă cititorii cornoveni. 

Peste o perioadă nu prea mare de timp în fața Centrului va fi amplasat monumentul Marelui Gusti din partea comunității cornovene care nu uită de efortul Echipei de monografiști conduse de Profesorul Gusti care a făcut din Cornova cel mai cercetat sat de la Atlantic până la Pacific” .

Galerie Foto (Vasile Șoimaru / Facebook):



sursa: Vasile Șoimaru / Facebook

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns