A fost finalizată reabilitarea traseului R16 Bălți – Fălești – Sculeni, segmentul dintre Bălți și Fălești

Reabilitarea a peste 25 de km ai drumului național R16 Bălți – Fălești – Sculeni, executată de antreprenorul Impresa Pizzarotti & C S.p.A (Italia) a fost finalizată integral, informează Adminstrația de Stat a Drumurilor.

Anterior, aceași sursă comunica că c 25 cei km ai traseului național R16 Bălți – PTF Sculeni vor fi finalizați către sfârșitul lunii iulie 2021, dar …. se vede că s-a amânat procesul cu 2 luni.

În acest scop, a fost instituită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, Ministerului Infrastucturii și Dezvoltării Regionale, companiei de proiectare și a antreprenorului, care a stabilit că lucrările sunt efectuate complet și calitativ, conform proiectului de execuție, caietului de sarcini și normativelor în vigoare.

Tronsonul de drum finalizat începe de la orașul Bălți, km 4+800, continuând spre intersecția cu drumul R17 Făleşti – Pârliţa, până la km 30+270.

Proiectul a inclus reabilitarea părții carosabile, construcția podeţelor, reabilitarea podurilor, construcția pasajului peste calea ferată, construcţia canalelor de scurgere, construcţia sistemului de drenaj şi relocarea conductelor de utilitate publică.

De asemenea, au fost executate lucrări de instalare a panourilor informative și a indicatoarelor rutiere, executare a marcajului rutier de tip termoplast, amenajare a intersecțiilor și acceselor la proprietăți, cât și montare a pavilioanelor pentru pasageri.

Lucrările de reabilitare a segmentului finalizat de peste 25 de km ai drumului R16, au o valoare de peste 26 de milioane de euro, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Investiții.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns