Peste 89 100 de persoane au traversat frontiera RM în ultimele 7 zile

În perioada  12 – 18 aprilie 2021, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 309 evenimente cu documentarea a 333 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

 • 93 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
 • 11 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
 • 202 contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;
 • trei cazuri de trafic ilegal de bunuri;

Au fost declanșate 120 de consemne, dintre care 12 consemne pe Interpol și 108 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 34 de cetăţeni străini, dar și 41 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 89 142 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 34 773 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 63% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

În ultimele 24 de ore (18 – 19 aprilie 2021), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 464  traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 7 353 traversări persoane, dintre care:

 • 4 669 treceri la frontiera Republicii Moldova cu Uniunea Europeană;
 • 1 400 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
 • 1 284 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

 • PTF Leușeni – 2 481 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 1 284 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 878 traversări persoane;
 • PTF Giurgiulești-Galați – 580 traversări persoane;
 • PTF Costești – 431 traversări persoane;

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 464 persoane și completate 1 729 fișe epidemiologice individuale.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 87 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM) au fost 24 de persoane.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur!

aic

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: