Sâmbătă va avea loc Maratonul mun. Ungheni pe biciclete, organizat cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității

Toți amatorii mersului pe bicicletă sunt invitați Sâmbătă, 19 septembrie 2020, ora 10:00 să participe la Maratonul Municipal organizat cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității (16 – 22 septembrie 2020).



Potrivit Centrului Regional de Dezvoltare Durabila, bicicliștii vor parcurge următorul traseu:

Stadionul Municipal Ungheni – strada Romană – rondul rutier / sensul giratoriu de la intrare în municipiu din direcția R1 Ungheni – Chișinău – strada Romană – Stadionul Municipal

Săptămâna Europeană a Mobilității a fost lansată la Bruxelles în anul 2002 și este susținută de Direcția Generală Mobilitate și Transport a Comisiei Europene.

Scopul dedicării unei săptămâni acestui eveniment este de a contribui la conștientizarea nevoii de a schimba atitudinile cetățenilor de toate vârstele privind mobilitatea și de a combate efectele schimbărilor climatice.

Maratonul municipal este o acțiune dedicată locuitorilor orașului Ungheni și are ca scop conștientizarea publicului larg de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Activitatea este susținută de către JCI UngheniCentrul Raional de Tineret Ungheni, Școala Sportivă pentru copii și juniori Ungheni, Stația Orășenească a Tinerilor Turiști Ungheni

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns