24 iulie – Ziua Poliției de Frontieră Română. De 157 de ani de veghe la hotare, de la Tisa la Bug

La 24 iulie 2021, se împlinesc 157 de ani de la Unirea corpurilor de grăniceri din Moldova și Muntenia, ce reprezintă în prezent Poliția de Frontieră a Românei.

La 24 Iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna Decretul prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov”, moment ce a devenit reper istoric pentru instituţia noastră, însemnând recunoaşterea identităţii instituţionale şi, totodată, piatra de temelie a Poliţiei de Frontieră de astăzi.

Prin Înaltul Decret Domnesc cu numărul 893 din 24 iulie 1864 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, se prevedea organizarea grănicerilor din Moldova după modelul celui din Țara Românească și unirea celor două corpuri grănicerești.”

Astfel, ziua de 24 iulie a devenit un moment istoric important pentru Poliţia de Frontieră Română, fiind data de recunoaştere a identităţii instituţionale şi de asemenea temelia organizării moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.

Patria Et Honor!

Totodată, în România, prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 104 din 27 iunie 2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră, astăzi se marchează Ziua Poliției de Frontieră

De 157 de ani, de veghe la hotarele României!
Fiecare aniversare reprezintă un nou început!

În acest context, redacția News.Ungheni.org le urează efectivului Poliției de Frontieră a României un mare La Mulți Ani și urmarea exemplului oferit de marele domnitor moldovean Alexandru Ioan Cuza.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: